شنبه پانزدهم آذر ماه
روایتی از حواشی دیدار پرسپولیس و سپاهان

اشک‌ها و لبخندها در شبِ پرالتهاب آزادی

هفته بیست و سوم لیگ برتر فوتبال ایران، شاهد نبردی تمام‌عیار بین دو قطب مدعی قهرمانی، پرسپولیس و سپاهان بود. دیداری که نه تنها در زمین مسابقه، بلکه در سکوها و فضای مجازی نیز آتش حواشی را شعله‌ور ساخت.

اشک‌های سرخ در میان ناباوری

هواداران پرسپولیس، به ویژه بانوان پرشوری که با هزار امید و آرزو برای حمایت از تیم محبوب‌شان راهی ورزشگاه آزادی شده بودند، شبی تلخ و ناامیدکننده را تجربه کردند. تصورات شیرین از یک برد خانگی، خیلی زود با دریافت دو گل زودهنگام رنگ باخت و جای خود را به بهت و ناباوری داد. اشک‌های جاری شده بر گونه‌های سرخ‌پوشان، گویای عمق ناراحتی و سرخوردگی آن‌ها از عملکرد تیم بود.

آن‌ها که با شور و حرارت مثال‌زدنی، همواره یار دوازدهم تیم‌شان بوده‌اند، این بار با چشمانی اشک‌بار، شاهد رقم خوردن نتیجه‌ای تلخ بودند. چه کسی می‌تواند منکر این حقیقت شود که حضور بانوان در ورزشگاه‌ها، طراوت و شوری وصف‌ناپذیر به فضای فوتبال ایران بخشیده است؟ و چه دردی بالاتر از این که این قشر عاشق فوتبال، با دلی شکسته ورزشگاه را ترک کنند؟

شادی زرد در میان بهت سرخ

در سوی مقابل، هواداران سپاهان، اگرچه از نظر تعداد قابل قیاس با رقیب سرخ‌پوش خود نبودند، اما در پایان بازی، سرود پیروزی سر دادند. بانگ شادی آن‌ها در ورزشگاه آزادی طنین‌انداز شد و نشان از رضایت عمیق آن‌ها از عملکرد تیم‌شان داشت. آن‌ها که با امید به کسب سه امتیاز حساس راهی تهران شده بودند، مزد حمایت‌شان را با پیروزی ارزشمند تیم‌شان گرفتند.

پرچم‌ها و شعارها: نمادی از اتحاد و اعتراض

پیش از آغاز بازی، روی سکوهای در حال مرمت ورزشگاه آزادی، دو پرچم بزرگ خودنمایی می‌کرد. روی یکی از آن‌ها، تصویر بازیکنان پرسپولیس و اسماعیل کارتال در کنار یک شیر نقش بسته بود که نمادی از اتحاد و قدرت تیمی بود. در پرچم دیگر، یک زن و مرد هوادار پرسپولیس با سلام نظامی در کنار هم دیده می‌شدند که نشان از احترام و وفاداری آن‌ها به تیم‌شان داشت.

اما این اتحاد و همدلی، با دریافت گل‌های زودهنگام، جای خود را به اعتراض داد. هواداران پرسپولیس پس از دریافت گل دوم، علیه رضا درویش، مدیرعامل باشگاه، شعار “حیا کن، رها کن” سر دادند. با این حال، آن‌ها از تشویق بازیکنان و کادرفنی تیم‌شان دست نکشیدند و تا آخرین لحظه به حمایت از آن‌ها ادامه دادند.

حواشی جنجالی پس از سوت پایان

حواشی این دیدار جنجالی، تنها به داخل زمین محدود نشد. شادی گل وینگر جوان سپاهان پس از برد مقابل پرسپولیس، با تقلید از شادی معروف استفن کری، فوق ستاره بسکتبال گلدن استیت، مورد توجه بسیاری قرار گرفت. این نوع شادی که نوعی خواب همراه با آسودگی را القا می‌کند، در بین فوتبالی‌ها نیز محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

اقدام تحسین‌برانگیز همسر انزونزی

در میان این همه هیاهو و جنجال، یک حرکت زیبا و انسان‌دوستانه نیز به چشم خورد. استیون انزونزی، هافبک فرانسوی سپاهان، پیراهنش را به همسرش تقدیم کرد. اما همسر این بازیکن، در اقدامی تحسین‌برانگیز، پیراهن را به یک هوادار معلول سپاهان اهدا کرد که با واکنش‌های مثبت زیادی در شبکه‌های اجتماعی همراه شد. این اقدام نشان داد که فوتبال، فراتر از یک مسابقه ورزشی، می‌تواند محملی برای همدلی، مهربانی و حمایت از یکدیگر باشد.

در پایان، دیدار پرسپولیس و سپاهان، یک بار دیگر نشان داد که فوتبال، آیینه تمام‌نمای جامعه است. در این آیینه، هم می‌توان اشک‌ها و لبخندها را دید، هم اتحاد و اعتراض را، هم شادی و غم را و هم زیبایی و زشتی را. اما آنچه که مهم است، این است که از این رویدادها درس بگیریم و تلاش کنیم تا فوتبال را به بستری برای همدلی، صلح و دوستی تبدیل کنیم.

عکس: حبیب رحیمی

نویسنده: هستی رفیعی