با تصاحب جام حذفی و حضور در جام باشگاههای آسیا،آب رفته بجوی بازگشت و کام هواداران شیرین شد.
این دستاورد خوب با حضور مجتبی جباری و کادر فنی همراه او و تزریق روحیه و آرامش در پیکره تیم بدست آمد.
استقلال یک فصل را با بحران ها،مناقشه های دائمی و نتایج بد در لیگ به پایان برد،اما جام حذفی برای آبی ها خوش یمن بود و حسن ختام رقابتها با کسب جام همراه شد.
حالا همه در اندیشه بازسازی تیم،تحول گرایی و بدست آوردن هارمونی اصلی تیم و شناسایی کادر فنی مجرب هستند.
در ابتدای فصل و در بازار نقل و انتقالات سال گذشته به کرات نوشتیم که نوع جذب بازیکنان اصولی نیست و لیست نهایی آنها دارای ایراد اساسی می باشد. این جور نبودن جنس بازیکنان در مستطیل سبز و تغییراتی که از سوی مربیان داخلی و خارجی در طول فصل ایجاد شد،هیچگاه موثر نیفتاد.
استقلال در کوران رقابتهای لیگ،دارای انسجام و هارمونی لازم نبود. به نظر می رسید،شیوه تمرینات بازیکنان،تغذیه ، بدنسازی و ریکاوری آنها دارای اشکالات بنیادی است. مصدومیت های کهنه و پیاپی از شیوه نادرست تمرینات خبر می داد. جالب اینکه مجتبی جباری در مصاحبه اخیر خود با برنامه شبهای فوتبالی هم به صراحت در این خصوص صحبت کرد و... حالا استقلال برای گام گذاشتن در فصل جدید فوتبالی، نیاز به ترمیم نقاط ضعف تیم و تقویت در چند جناح دارد.
در گام نخست باید دید هیات مدیره برای کادر فنی چه تصمیمی خواهد گرفت؟ حضور مربیان خارجی و درجه چندم اروپایی به کار نمی آید. باید از تجارب گذشته بهره برد. شاید سپردن سکان هدایت تیم به جباری به صواب نزدیک تر باشد. در کنار او می توان از یک کمک مربی فنی و یک مربی تمرین دهنده خارجی بهره برد.
در زمینه جذب بازیکنان جدید و خروج نفرات از لیست هم باید با طمانینه و البته با سرعت بیشتر اقدام کرد. پرسپولیس و سپاهان تقریبا شاکله خود را با جذب نفرات سرشناس شناسایی کرده اند. کارتال و کارترون در راس کادر فنی دو تیم باقی مانده اند.
تراکتور هم برای تقویت بنیه تیمش در نظر دارد از بازیکنان خارجی استفاده کند. آنها با اسکوچیچ برای دو فصل دیگر به توافق رسیده اند.
در این زمینه استقلال قدری عقب افتاده است. حضور در فینال حذفی باعث،کم تحرکی مدیران در بازار نقل و انتقالات شد. اخبار حضور کلارنس سیدورف هلندی به عنوان مشاور ورزشی در استقلال هم از جمله اقدامات عجیب فوتبال ما است!برخی اعتقاد دارند او سکاندار اصلی تیم استقلال خواهد بود. اگر این ایده محقق و سیدورف سرمربی باشد،احتمالا او کادر فنی خود را از هلند معرفی می کند. از طرفی جباری به صراحت اعلام کرده تنها به عنوان سرمربی در استقلال می ماند.
با این شرایط و با محدودیت های فعلی باید ناظر تصمیمات هیات مدیره بود . در چند روز آینده و با حضور مربی خارجی جدید و به دلیل عدم شناخت او نمی توان در فصل نقل و انتقالات اقدام موثری داشت. در این مرحله تنها می توان از تجارب دیگران استفاده کرد. به همین دلایل متفاوت اعتقاد داریم حفظ جباری لازم و ضروری است. او از فوتبال ما شناخت کافی دارد و برای تقویت تیم،نیازهای اساسی خود را به درستی به مدیر عامل معرفی خواهد کرد.
نویسنده: احمد میرزاییان
