ماه پرخیر و برکت رمضان رو به پایان است.متخصصان امور پزشکی و سلامت از زوایای مختلف دلایل اهمیت روزه داری و رفع مخاطرات رواني و جسماني در افراد را به کرات بیان کرده اند.
اینکه با روزه داری بسیاری از خطرات و آسیب های جسمی و رواني از افراد دور می شود و...
این یک وجه ساده از وجوه مختلف روزه داری در ماه رمضان و خودداری از خوردن و آشامیدن است،که از سویی دیگر انسان را با مشکلات فقرا و مساکین آشنا می کند و...
ماه رمضان و محرم بهترين فرصت برای بازسازی امور معنوي و فرهنگی و تبلیغی در جامعه است كه متاسفانه در این زمینه كمتر اقدامات موثری از سوي نهادهاي فرهنگي كشور شاهد بوده ایم.شوربختانه باید اعتراف کرد،برنامه های تکراری صدا وسیما با مداحی هاي بي محتوا و سخنرانی های یکنواخت، در عصر کنونی و دنیای پرمخاطب فضاي مجازی کمتر به کار می آید.
گاه تا ثانیه های پایانی غروب و لحظه اذان هم آگهی های تبلیغاتی پخش می شود. برخی از شبکه ها هم اذان را سریع و به شکل دونده های صد متر پخش می کنند. بخش های فرهنگی مساجد و برخی ائمه جماعات هم فعال و به روز نیستند و هنوز امور را به همان روش های سنتی دهه هاي قبل اداره می کنند. این روشهای نامناسب تبلیغاتی و فرهنگی به دليل عدم جذابيت هاي لازم اكثريت مردم علاقمند به امور مذهبي به ويژه طیف نوجوان و جوان را از مساجد و محافل و هيات ها دور کرده است.باید از دست اندرکاران برنامه قرآنی محفل تقدیر کرد که در این وادی وارد شدند و کمکاری دیگر مسئولان فرهنگی از جمله دیگر شبکه های تلویزیونی را پوشش دادند و..
خدا روح استاد قرآن هیات های مختلف جوادیه را رحمت کند .حاج غلام رضا کریملو با شناخت کامل از شرایط جامعه و حضور اقشار مختلف در محافل سخنمی گفت و با جوانان ارتباط خوبی داشت.در ماه رمضان و ماه محرم گاه چند برنامه شبانه داشتند.هیچیک از سخنرانی ها تکراری نبود. ساده زیستی، رعايت اخلاق و تقواي الهي، عامل بودن و مردمی بودن از جمله خصایص این استاد قرآنی بود.استاد كريملو اهل ورزش بود و در هیات با جوانان و دانش پژوهان قرآنی ارتباطی تنگاتنگ داشت.به همین علت جلسات او با حضور پر رنگ جوانان و نوجوانان همراه بود.
چند سال پیش استاد - روزه داری و آماده شدن برای ورود به ماه مبارک رمضان را با ورزش و فوتبال کنار هم قرار دادند تا با روشهایی ساده مخاطبان و پامنبری ها را با ماه رمضان آشنا کنند.ایشان ماه رجب و شعبان را به دوره آماده سازی تیمها و اردوهای بدنسازی و دیدارهای تدارکاتی تشبیه کردند تا بهشکلی مناسب در مسابقات لیگ شرکت کنند.
در یادداشت های استاد که حالا نزد صبیه ما و شاگرد قرآنی او قرار دارد در تشریح ورودی ماه رمضان و وجوه تشابه آن با فوتبال و ظرافت های این ماه آمده است:
میدانمسابقه= برنده و بازنده
اردوی تدارکاتی= دو ماه، رجب و شعبان
شروع مسابقه = اول رمضان
پایان مسابقه ۲۹ روز و برای برخی که عقب افتاده اند ۳۰ روز
نیمه مربیان= تا ۱۵ رمضان نیمه اول است و امکان تغییر شیوه و تاکتیک وجود دارد.
نیمه دوم رمضان= با شبهای قدر توام است. داور خودی است .اگر با تمام وجود وارد شوی و خالص باشی امکان برخورداری از ۳ پنالتی و ضربه ایستگاهی وجود دارد ( در شبهای قدر اگر توبه کردی و با خدا ارتباط برقرار کردی می توانی برات کربلا بگیری و به خواسته هایت برسی).
دوپینگ ممنوع= در این ماه باید از خوردن و آشامیدن خودداری کنی و با امساک و خود سازی برای دیگر ایام سال آماده شوی.
بدنسازی حرف اول را می زند= کسانی که آمادگی خوبی داشته باشند می توانند تمام روزهای رمضان را روزه بگیرند. در فوتبال هم اگر تیمها دوره بدنسازی کاملی نداشته باشند،نمی توانند تا پایان لیگ دوام بیاورند و رفته رفته تحلیل می روند و...
استاد کریملو با این شیوه سخن گفتن،شاگردانی قرآنی پرورش دادند. در جوانی با شاگردان فوتبال بازی می کردند. در سفرهای زیارتی در مشهد که همه ساله برگزار می شد با اعضای هیات به استخر می رفتند.
در فوتبال هم علاقه به تیمی خاص داشتند و در جلسات و به طنز جملات زیادی با شاگردان رد و بدل می کردند.
روش سخنرانی ایشان با شاگردان رشته های حقوق شکل دیگری داشت و مباحث بر اساس توانایی های آنها انجام می شد. حیف که این استاد فرزانه و بی بدیل خیلی زود پر کشید و آسمانی شد. جای شکرش باقی است که شاگردان او با تهیه و توزیع کلیپ هسخنرانی های ایشان و با شرکت در هیات های مختلف جنوب شهرنام و یاد ان استاد فرزانه را زنده نگه داشته اند.
امیدواریم در دوره ای که جوانانمان از همه سو مورد تهاجم فکری و ضد فرهنگی قرار گرفته اند، دست اندرکاران امور فرهنگی و علوم قرآنی از جمله مساجد و تکایا راههای مقابله با این تهدیدها را شناسایی کنند و با شیوه های جذاب تر، عینی تر وملموس تر و منطبق با نيازهاي امروز جامعه با جوانان سخن بگویند و در مسیر جذب اقشار آینده ساز کشور گام بردارند.
نویسنده:احمدمیرزاییان