منصور برزگر بزرگ کشتی چه در زمانی که قهرمان آسیا و جهان بود و چه سال های بعد که سرمربی تیم ملی شد، افتخارات زیادی را خلق کرد ولی هرگز در جامعه ریاکاری قرار نگرفت و همواره با بلند نظری توام با منطق به قضایا این ورزش پرداخت و از این بابت که قبلا سرمربی تیم ملی بود و اکنون کنار گود نشسته است، جبهه گیری نکرده است.
با منصور خان گفت و گویی انجام دادیم که می خوانید:
پرسش اول ما این بود که چرا بیشتر مسابقات اخیر جهانی را در ثانیه های آخر باختیم؟
که وی گفت: باید بررسی شود که مشکل کار از کجاست و این وظیفه یک گروه آگاه به مسائل کشتی است ما از باخت هایی که بدست می آوریم، تجربه کسب نمی کنیم و درس نمی گیریم این مسئله متاسفانه فقط مربوط به کشتی نیست در سایر موارد از جمله اقتصاد نیز شرایط خوبی نداریم و با یک اتفاق منطقی یا بین المللی همه چیز تحت الشعاع قرار می گیرد.
اینکه در مسابقات جهانی یا المپیک به چه دستاوردی می رسیم، مشکلی است که متاسفانه حتی مربیان ما هم به آن نمی پردازند زمانی که من مربی تیم ملی بودم، اگر کشتی گیری در حین مسابقه فن می خورد، با توصیه های من دیگر در آن تکنیک فن نمی خورد و این یعنی که اشکال کشتی گیر باید به موقع برطرف شود.
از سرمربی سابق تیم ملی سوال کردیم حدود نود درصد کشتی گیران تیم ملی مازندرانی هستند چرا نباید یک مربی بومی کاربلد از این استان کنار تیم ملی باشد؟
برزگر پاسخ داد: زمانی که سرمربی تیم ملی بودم، اجازه دخالت به رییس فدراسیون در امور فنی و وظایف کادرفنی را نمی دادم اکنون کار آنالیز بدست جوانی سپرده شد که هیچ سابقه ای در کشتی ندارد و دوبنده ای هم بر تن نکرده است. با این همه با حرف و حدیث به جایی نمی رسیم باید برای المپیک آینده خودمان را بسازیم و بر این باور باشیم که آنالیز حریفان کار هر کسی نیست حتی قهرمانان بزرگ نیز بدن داشتن علم و آگاهی قادر به آنالیز کشتی گیران خودی و خارجی نخواهد بود.
متاسفانه در کشتی چند دستگی بوجود آمده و اطمینان و اعتماد دیده نمی شود. نمی گویم که من نتایج خوبی گرفتم اما به یاد دارید که بسیاری از مسابقات را در لحظات پایانی می بردیم. اکنون وظیفه کادرفنی است تا به دلایل شکست های دقایق پایانی بپردازد و پاسخگوی این سوال باشد که چرا کشتی گیران ما فقط یک بار تیلور را شکست دادند اما در سایر مسابقات نتیجه را واگذار کردند.
گفت و گو: احمد دباغ