سه شنبه سیزدهم آذر ماه

درستکار: حسن یزدانی دیگر نمی تواند کشتی بگیرد

سرمربی تیم ملی کشتی آزاد گفت: با توجه به روند درمان حسن یزدانی وزن کم کردن برای او می‌تواند سخت و آسیب رسان باشد و او دیگر در وزن ۸۶ کیلوگرم کشتی نخواهد گرفت.

 به گزارش پایگاه خبری البرز ورزشی به نقل از روزنامه اطلاعات؛ حسن یزدانی برای تغییر وزن خود با علیرضا دبیر  و با درستکار صحبت کرده و ما مرتب برنامه‌های او را بررسی می‌کنیم. حسن عمل سنگینی را برای دومین بار روی کتف خود انجام داده و در حال حاضر مراحل فیزیوتراپی را به خوبی انجام می‌دهد. قرار است فدراسیون کشتی نیز تمهیدات ویژه‌ای را برای یزدانی درنظر بگیرد تا روند درمانش سریع‌تر طی شود. امیدواریم که وی به مسابقات جهانی ۲۰۲۵ برسد. در مورد تغییر وزن یزدانی هم همانطور که گفتم هر کشتی‌گیر با توجه به شرایط بدنی خود تصمیم می‌گیرد و ما نیز در کنار آنها مشورت لازم را می‌دهیم چراکه باید به موضوعات تیم خود حساسیت داشته باشیم. فکر می‌کنم که وزن کم کردن برای حسن یزدانی با توجه به عمل جراحی بر روی کتف و روند درمانی‌اش، سخت باشد و به وی آسیب برساند و به احتمال زیاد دیگر نتواند در ۸۶ کیلوگرم کشتی بگیرد.

وی در مورد کامبک تیم ایران پس از ۵ باخت مقابل حریفان روس، بیان داشت: ما به تمامی نفرات خود برای کسب پیروزی امید داشتیم اما یک تفاوت‌های فنی و فاصله‌هایی بین کشتی‌گیران وجود دارد که در سبک‌وزن به جز رحمان عموزاد، بین دیگر کشتی‌گیران ما وجود نداشت. البته قبل از مسابقات نیز با تمامی کشتی‌گیران صحبت کرده بودیم که نتایج دیگران بر روی مبارزات آنها تاثیر نگذارد و هرکس باید کشتی خودش را بگیرد. موضوعات فنی و تاکتیکی را پیش از مسابقات، در رختکن، قبل از شروع مسابقه و بین تایم به ملی پوشان گوشزد می‌کردیم تا تیم روحیه خود را از دست نداده و از نظر روحی و روانی دچار فروپاشی نشود. انصافا کشتی‌گیران ما خوب کار کردند و توانستند با ۵ پیروزی، شکست‌ها را جبران کند.

درستکار در مورد عملکرد رحمان عموزاد در این رقابت‌ها گفت: برای کشتی‌گیری که در المپیک کسب مدال می‌کند به خصوص در سبک وزن بازگشت به میادین سخت است. اما رحمان این جسارت را داشت که در خاک روسیه مقابل حریف مستقیم خود کشتی بگیرد که جای تقدیر دارد. رحمان در ۱۰ روز گذشته مراسم ازدواج خود را داشت و تمرکزش پایین بود، ضمن اینکه داوران سوت‌هایی را می‌زدند که اهل فن بیشتر متوجه می‌شوند. در واقع با این کار کشتی را از دست رحمان در آوردند و تمرکز وی را برهم زدند ضمن اینکه چند اشتباه تاکتیکی نیز داشت. از نظر من رحمان فاتح این مسابقات بود و در آینده قطعا این شکست را جبران می‌کند.

سرمربی تیم ملی کشتی آزاد در مورد قطع کشتی در وزن ۹۲ کیلوگرم گفت: وقتی در کشور میزبان کشتی می‌گیرید کمی ناداوری طبیعی است اما از یک مقداری به بعد دیگر نمی‌تواند طبیعی باشد. این مشکل را ما در مسابقات کشتی فرنگی هم داشتیم و علیرضا دبیر اعتراض شدید خود را به مسئولان برگزاری داشت چراکه ما در یک مسابقه دوستانه شرکت کرده بودیم که برای پیشرفت کشتی برگزار شده بود و در آن برد و باخت مهم نبود.

وی ادامه داد: در روز دوم نیز شرایط داوری عادلانه نبود و از همان کشتی علی مومنی که ۳ اخطار پشت سر هم به نماینده ما دادند ناداوری‌ها شروع شد. در کشتی رحمان نیز به نوعی دیگر این کار را انجام دادند اما در کشتی فیروزپور به اوج خودش رسید و احساس کردیم که دیگر مبارزه دوستانه نیست و توقع ما نیز این بود که داوری‌ها عادلانه باشد.

درستکار بیان داشت: به نظرم عملکرد کشتی‌گیران ما در آن میدان، با آن جو سنگین در خانه حریف و با آن داوری‌ها، واقعا دلاوری کردند و هر ۱۰ نفر آنها کم نگذاشتند و با جسارت کشتی گرفتند. البته این مدل کشتی گرفتن استرس خودش را دارد اما نبرد با دل و جرات و سلحشورانه کشتی‌گیران ما با روسیه جای امیدواری برای آینده کشتی ایران دارد.

وی در مورد حضور امیرمحمد یزدانی در وزن ۷۴ کیلوگرم، گفت: امیرمحمد قرار بود که در مسابقات اوزان غیر المپیکی در وزن ۷۰ کیلوگرم به میدان برود که با توجه به مصدومیتی که در اردو برایش اتفاق افتاد، این امر میسر نشد. البته خودش هم تمایل داشت که در ۷۴ کیلوگرم کشتی بگیرد و ما نیز این فرصت را به یزدانی دادیم تا در وزن جدید خود را محک بزند.

سرمربی تیم ملی کشتی آزاد در پایان در مورد اینکه آیا کشتی‌گیران در مورد کسب امتیازات لازم توجیه شده بودند، خاطرنشان کرد: بله در این مورد صحبت‌هایی شده بود، ضمن اینکه حسن رنگرز نیز در امتیازشماری به ما کمک کرد. به کشتی‌گیران گفته بودیم که ضربه شدن‌ها و تک امتیازها تاثیر دارد و در کشتی سینا خلیلی هم شاهد بودیم که کشتی‌گیر ما نهایت تلاش خود را در این مورد کرد. البته به مجتبی گلیج و امیرحسین زارع نیز تاکید کردیم که با امتیاز عالی پیروز شوند.