شمشیربازی خیلی در انظار عمومی دیده نمی شود شاید آقایان تمایلی به دیده شدن ندارند.
شمشیربازی آقایان ظاهرا بدون مشکل نیست هرچند در این رشته اخبار به ندرت به دست رسانه ها می رسد و گویا اینجا هم انحصاری عمل می شود. ولی با این همه حرف و حدی نقد و اعتراض در برخی موارد کم نبوده و نیست. این درحالی است که محدثه طاهرخانی سرمربی تیم ملی بانوان مدعی است که همه چیز در بخش بانوان آرام است و در ظواهر قضایا می شود آرامش خاطر شمشیربازان را حس کرد.
وی مهندس معماری است و دوره مربیگری را زیرنظر مدرس روسی گذرانده است: اعتقاد دارد دختران با استعدادی در تیم زیر سال حضور دارند که فدراسیون برای آنها برنامه دارد. زهرا عابدینی و شیدا کاظمی بازیکنانی هستند که مدال تیمی بازی های اسیایی را کسب کردند و آن چیزی که مسلم است، نگاه وزارت ورزش از فدراسیون شمشیربازی باید حمایتی باشد.
طاهرخانی اضافه کرد: ما در رشته ای ورزش می کنیم که وزنی نیست به همین دلیل در مسابقات رسمی مانند قهرمانی جهان گاهی تا هزار نفر شرکت می کنند. در این ازدحام اگر شمشیربازی مثلا تا رده 64 صعود کند، کار فوق العاده ای انجام داده است ولی آنهایی که شمشیر بازی را نمی شناسند، نمی دانند چه اتفاق مهمی رخ داده است.
سرمربی تیم ملی با اشاره به اینکه تیمهای ملی امید و بزرگسالان با هم تمرین می کنند، اضافه کرد: در رده نوجوانان هم تیم داریم و هم اینک درخواست اردویی را داده ایم تا شمشیربازان تیم ملی را به جام جهانی بلغارستان اعزام کنیم.
طاهرخانی در پاسخ به پرسش البرز ورزشی که چگونه در گذشته ما قهرمانانی چون ناهید آچاک، مهوش شفایی و... داشتیم که قهرمان آسیا بودند، گفت: شمشیربازی فعلی با رقابتهای 30-40 سال پیش تفاوت های آشکاری دارد. در آن دوران فقط ضربات محکم ملاک امتیاز گرفتن ورزشکاران بود اما اکنون با ورود تکنولوژی حساسیت ها برای کسب امتیاز بسیار بالا رفته است.
سرمربی تیم ملی بانوان از حمایتگران مالی درخواست کرده است که از تیمهای لیگی شمشیربازی بانوان پشتیبانی کنند تا این ورزش مراحل رسیدن به موفقیت های بین المللی را آسانتر طی کند.
گفت و گو: ج – دوستدار