شنبه سوم خرداد ماه
رد پای ماندگار ماتسودایرا

پیکان رکورددار قهرمانی

پس فردا دوره ای دیگر از رقابت‌های باشگاه‌های آسیا در جایی آغاز می شود که مبدع و مبتکر والیبال باشگاهی در قاره کهن بود.

زنده یاد ماتسودایرا داوران که حق یزرگی به گردن والیبال قاره دارد درست در همان سالی که باشگاه‌های جهان در سیسیلی ایتالیا استارت زده شد مقدمات مسابقاتی را تحت عنوان جام صلح فراهم آورد و ردپایی ماندگار از خود بر جای گداشت اما..
پیکان از ایران با هشت عنوان قهرمانی پرافتخار ترین تیم قاره کهن است.

در تاریخچه این رقابتها کره ای ها با دو طلا فاصله زیادی با خودروسازان ایرانی دارند.

کشوری که روزگاری فوق ستاره هایی چون‌ کیم سی جین، جی سیک، چول را داشت ولی الان بیش از دو دهه است که باشگاه‌های آسیا را تقریبا تحریم کرده است اما به لحاط انفرادی بهنام ‌محموی، نخستین ایرانی بود که ارزشمند ترین بازیکن شناخته شد ولی محمد سلیمانی، شهرام‌محمودی و حمزه زرینی(سه بار) رکورد دار جوایز انفرادی هستند.

جالب اینکه، دمتری موزرسکی از روسیه و هشام عمادی از مصر بازیکنان عیر آسیایی بودند که با تیم‌های ژاپنی و قطری در ردیف ارزشمند ترین ها جای گرفته بودند. از بین همه بازیکنان ایرانی ادوار گدشته فقط حمزه زرینی هنوز شاغل است و بقیه با دنیای ورزش قهر مانی خداحافظی کرده اند و سر انجام اینکه آخرین ایرانی برنده جایزه ارزشمند ترین علی حاجی پور است که با فولاد سیرجان ایرانیان به ژاپن رفت تا در میدان مسابقات بخت آزمایی کند.

نویسنده: جمشید حمیدی