شنبه بیست و نهم دی ماه

عباسی: رشد بدن کنار رشد اخلاق معتب پیدا‌می کند

 باید پذیرفت که بسیاری از ضعف‌های فنی و حرفه‌ای ما گاهاً ناشی از عدم اخلاق ورزشی است.  چرا  برای یافتن الگوی اخلاقی در فوتبال و فوتسال باید با فانوس به دنبال آن باشیم .متاسفانه در فوتبال و فوتسال وقتی یک نفر اشتباه می کند و یک حرکت زشت و نابهنجار انجام می دهد از بازیکن گرفته تا سرمربی و مدیر و سرپرست و رئیس فدراسیون همه شروع به فرافکنی می کنند.

 دکتر علیرصا عباسی کار شناس ارشد ورزش و تربیت بدنی در ادامه گفت و گو با البرز ورزشی می افزاید؛همانگونه که یک بازیکن برای حرفه ای شدن و یادگیری اصول اولیه بازی نیاز به مربی دارد، چرا نباید نسبت به موضوع بالاتر و مهمتری مانند ادب و اخلاق بی تفاوت باشیم ، ما در ورزش باید اخلاق مدار باشیم تا بتوانیم بر جامعه تأثیر مثبت بگذاریم لطفاً  در این زمینه نهادهای فرهنگی جامعه به باشگاه ها و فدراسیون فوتبال کمک کنند.
غرور کاذب به معنای فریب خوردن است.  غرور یکی از رذایلی است که باعث می شود ورزشکار به دنبال اعمالی برود که با نفس او موافق است.  غرور اگر به معنای پذیرش و باور تمام توانایی ها، نقاط قوت، استعدادها و نقاط ضعف باشد خوب است.
موضوع اخلاق رابطه است و رابطه فقط رابطه با رقیب نیست.  مسئله اخلاق، رابطه با هم تیمی ها و حتی با خود است.  هیچ قانون ورزشی نمی تواند به یک فوتبالیست بگوید که چگونه با دوست خود رفتار کند و چگونه در روابط ورزشی و انسانی که با هم تیمی خود دارد، سلب علاقه و دوستی های شخصی خود را نکند.
امروزه جایگاه فوتبال و فوتسال در بین کشورهای جهان از ویژگی های خاصی برخوردار است و به عنوان یک پدیده فرهنگی و اجتماعی مطرح شده و گسترش آن به عرصه های اجتماعی نیز رسیده است.  به همین دلیل مطالعات در زمینه فوتبال و بررسی ابعاد فرهنگی و اجتماعی آن ضروری به نظر می رسد.
اکثر کشورها به دلایل مختلف از جمله شناساندن فرهنگ و تمدن کشور خود به سایر کشورها و جذب گردشگر و توسعه صنعت گردشگری در صدد برپایی المپیک، جام جهانی و ... هستند.
 بنابراین اگر فوتبال را یک حرفه بدانیم، باید گفت که اخلاق ورزشی نوعی اخلاق حرفه ای است.  بنابراین همانطور که در پزشکی، مهندسی، تجارت و اقتصاد نیازمند پیروی از هنجارها هستیم، در اینجا نیز ضرورت پیروی از رفتارهای اخلاقی و اجتماعی احساس می شود.
گفت و‌ گو:محمود شهباز