پنجشنبه بیستم اردیبهشت ماه
نشست رسانه ای رئیس پزشکی ورزشی

نوروزی: نمونه ها به آزمایشگاه قطر ارسال می شود

رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی در نشست خبری امروز برنامه ها و فعالیت های پیش روی این تشکیلات را برشمرد.

به گزاش پایگاه خبری البرز ورزشی دکتر غلامرضا نوروزی گفت: ۱۲ هزار ورزشکار در درمانگاه ستاد مرکزی ویزیت شده اند، واکسیناسیون تکمیلی رشته های اعزامی، پوشش پزشکی المپیک ناشنوایان و بازی های کشورهای اسلامی از سوی فدراسیون مدنظر قرار گرفته و علاوه بر این بازی های آسیایی هانگژو را پیش رو داریم و در اسرع وقت با هماهنگی کمیسیون پزشکی کمیته ملی المپیک مقوله معاینات ورزشکاران را انجام خواهیم داد و معاینات مربوط به ورزشکاران پارااسیایی آغاز شده است.

رییس فدراسیون پزشکی ورزشی خاطرنشان کرد: درمانگاه قلب فدراسیون هفته ای ۲ روز به ورزشکاران ارائه خدمت می کند و شامل کل خانواده ورزش کشور می شود، همچنین بیش از ۱۰ هزار جلسه فیزیوتراپی داشته ایم و پوشش پزشکی مسابقات در سطح کشور بیش از ۲۳ هزار ساعت در رویدادهای ورزشی بوده و علاوه بر این ۲۳ هزار بازرسی از سوی ۷۰۰ نفر ناظر سلامت در حوزه نظارت بر مراکز ورزشی صورت گرفته است.

نوروزی با اعلام اینکه از مجموع ۱۰۱۰ نمونه دوپینگ گرفته شده از سوی ایران نادو طی سال ۲۰۲۲ میلادی تاکنون ۳۲ نمونه مثبت شده است و احتمال افزایش نمونه‌های مثبت نیز همچنان وجود دارد، گفت: در مجموع از نمونه‌های گرفته شده، ۹۵۸ نمونه ادرار، ۵۲ نمونه خون، ۷۵۶ نمونه متعلق به مردان و ۲۵۶ نمونه نیز متعلق به زنان ورزشکار بوده است.

رییس فدراسیون پزشکی ورزشی در مورد ورزشکاران قطع نخاعی، یادآور شد: شرایط نگهداری ورزشکاران قطعه نخاعی متفاوت است و با سختی هایی همراه هستند و برای اولین بار نزدیک به ۴۰ نفر ورزشکار قطع نخاعی از ۴ سال گذشته تحت پوشش مالی قرار گرفتند و در حال حاضر ماهانه عددی معادل ۲.۵ میلیون تومان به آن ها پرداخت می کنیم و این مسئله در حالی است که تکلیف فدراسیون نیست اما آن را وظیفه شرعی و عرفی خود و آن را برکتی برای فدراسیون می دانیم.

خرید ملک برای فدراسیون پزشکی ورزشی

نوروزی در مورد پروژه های عمرانی فدراسیون پزشکی ورزشی، گفت: به دنبال خرید ملک برای فدراسیون هستیم و قبلا مبلغی برای خرید ذخیره کرده بودیم و قصد داریم فدراسیون را به نزدیکی ورزشگاه آزادی منتقل کنیم تا دسترسی ورزشکاران به منظور ارائه بهتر خدمات، بهبود یابد.

وی با اشاره به اینکه بر اساس تصمیم هیات رییسه با اولویت فدراسیونهای المپیکی تصمیم گرفتیم کمیته پزشکی فدراسیون ها را فعال کنیم، بیان کرد: کشتی، بسکتبال، دوومیدانی و جودو از جمله این فدراسیون ها هستند و به مرور سایر فدراسیون ها از چنین امکانی برخوردار خواهند بود.

وی ادامه داد: بر اساس اعلام وادا، ورزشکار مسئول نهایی دوپینگ است. به یک مثال اشاره می کنم؛ امیرغفور بازیکن تیم ملی والیبال با بنده تماس گرفت و گفت برای بنده نسخه نوشته اند و سرم تجویز شده که شامل دگزا است باید بدانیم دگزا خارج از مسابقه دوپینگ نیست و در جریان مسابقات دوپینگ به شمار می رود و ورزشکاران باید از این مسائل مطلع باشند و به خوبی نکات مختلف را در این رابطه پیگیری کنند.

مسابقات فوتبال و حضور تماشاگران

وی در مورد ماجراهای پیش آمده برای حضور تماشاگران در مسابقات فوتبال طی دوران کرونا، گفت: در مورد فوتبال از سوی وزارت کشور تصمیم گیری می شد و فدراسیون در این رابطه پاسخگو نیست. بخشنامه ستاد ملی مبارزه با کرونا در ورزش همچنان جاری است و بحث حضور یک سوم تماشاگران در سالن های ورزشی همچنان پا برجا است. فدراسیون پزشکی ورزشی مطیع دستورالعمل های وزارت بهداشت بود و در این زمینه باید مسائل را از نهادهای متولی پرس و جو کرد.

رییس فدراسیون پزشکی ورزشی با اشاره به اینکه در حال حاضر نمونه خون به روز به آزمایشگاه قطر منتقل می شود، گفت: یک زمان پول و ارز داشتیم اما ارسال نمونه ها با چالش مواجه بود و خوشبختانه در حال حاضر با مشکلات قبلی مواجه نیستیم.

نوروزی در مورد نمونه گیری های اخذ شده از ورزشکاران ایرانی طی روزهای اخیر که به صورت سرزده از سوی فدراسیون های جهانی مدنظر قرار گرفته است، تشریح کرد: یکی از اختیارات سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) که به ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) نیز تفویض شده این است که ورزشکار را در هر سطحی و حتی اگر دوره محرومیت و مصدومیت دارد مورد تست قرار دهند و به تبعیت از کدی که در وادا تعریف شده و قانون استاندارد است، ورزشکاران از فدراسیون‌های مختلف که عمدتا فدراسیون‌های المپیکی هستند و اسامی آن‌ها به وادا اعلام شده است، وارد لیست RTP می‌شوند.

وی ادامه داد: نکته بسیار مهم این که ورزشکاری که نامش در لیست RTP قرار دارد، اگر تعداد سه مرتبه در این حوزه دچار تخلف شود عملا محروم می‌شود؛ یعنی اگر ورزشکار به تعداد دو نوبت آدرس‌ها را پر نکرده باشد و از سوی ستاد مبارزه با دوپینگ به وی ایمیل ارسال و اعلام شده و یک نوبت هم افسر ستاد برای تست مراجعه کرده باشد و در نهایت ورزشکار پیدا نشود، این سه نوبت برابر محرومیت است.

رییس فدراسیون پزشکی ورزشی با اشاره به اینکه فدراسیون‌های جهانی فعالیت های نمونه گیری خود را به شرکت های خصوصی مانند آی تی ای یا کلیریدیوم سپرده و افسران کنترل دوپینگ اعزامی از این شرکت ها با مراجعه به آدرس ثبت شده ورزشکار نسبت به نمونه گیری خارج از زمان مسابقه اقدام می‌کنند، عنوان کرد: رشته هایی که ورزشکاران ثبت شده در لیست نمونه گیری خارج از مسابقات فدراسیون جهانی را دارند شامل وزنه برداری، قایقرانی، دو و میدانی، کاراته، تکواندو، کشتی، بوکس، شمشیربازی و دوچرخه‌سواری هستند.